Dekompresijska terapija kralježnice i acupunctura

Ova iznimno uspješna procedura koristi se u slučajevima bolova u donjem dijelu leđa (lumbalno), vratu (cervikalno) te ekstremitetima.

Preporuča se kod: hernije diska, išijasa, bolova u donjem dijelu leđa, vratu i ekstremitetima, skolioze, vrtoglavica, glavobolja, uklještenja živca, spinalne stenoze, degenerativnih bolesti diska, utrnuća ekstremiteta, tinitusa (mehanički uzrokovanog šuma u ušima), slabog krvotoka, mialgije, osteohondroze, osteofitoze, disfunkcije transmandularnog zgloba, subluksacije, prolapsusa i protruzije diska, spondiloze, cervikalnog sindroma.

Sam proces je izrazito jednostavan i bezbolan. Nakon zagrijavanja mišića mikrovalnom dijatermijom, koja zagrijava čestice vode u tkivu i fiksacije na trakcijskom stolu, putem elektronički reguliranog mehanizma razvlači se i dekomprimira izolirani dio kralježnice. Prilikom trakcije mehanizam isteže i otpušta kičmeni stup otklanjajući pritisak na diskove. Trakcijska sila rastezanja djeluje dekompresivno te rasterećuje kralježnicu od uklještenja.

Dry needling vs. acupuncture je terapijska procedura u kojoj se koriste igle u svrhu opuštanja bolnih i napetih mišića. Rezultat je duboko opuštanje tkiva koje utječe na poboljšanje pokretljivosti, funkcije i smanjenje bolova najčešće uzrokovanih tzv. miofascijalnim bolnim sindromom ili trigger točkama. Istraživanja pokazuju da Dry needling ima najbrži učinak u smanjenju bolova mišićnog podrijetla, do 50% u jednom tretmanu.

Ova tehnika se može koristiti u gotovo svim bolnim stanjima, najčešće su to:
- glavobolje
- bolni sindromi vratne i slabinske kralježnice
- ischialgija
- sindromi prenaprezanja (teniski i golferski lakat)
- napetost mišića zbog dugog sjedenja
- istegnuća mišića

Ergon IASTM tehnika

IASTM (Instrument assisted soft tissue mobilization) je tehnika opuštanja mišića, ligamenata i fascija pomoću metalnih instrumenata. Tehnika postoji već tisućama godina (koristila se još u drevnoj kineskoj medicini), a u novije doba znanstvenici su radili istraživanja kako bi razvili naprednije instrumente koji će dati bolje rezultate.

Ovi instrumenti dizajnirani su sa specijalnom namjerom i dizajnom (sa konkavnim i konveksnim površinama) tako da se mogu prilagođavati različitim tkivima, obliku i krivinama tretiranih dijelova tijela.

Fizikalna terapija

Liječenjem kroničnih poremećaja mišića i tetiva, cervikalne boli, boli u leđima i tretiranju trigger točaka.

Ortopedija

Liječenje kalcifikacija, bolnih egzostoza, raznih tendinitisa i usporeno zacjeljivanje lomova

Sportska medicina

Terapija udarnim valom zbog svojih zacjeljujućih i regenerativnih učinaka na meka tkiva.

Terapija kralježnice i acupunctura

Dekompresijska terapija kod bolova u donjem dijelu leđa (lumbalno), vratu (cervikalno) te ekstremitetima.

Specijalistički pregledi

Pružamo usluge svih vrsta specijalističkih pregleda (ortopeda, reumologa) i pregled ultrazvukom

Elektroterapija

Elektroterapija predstavlja primjenu električne struje radi postizanja terapijskog učinka.

Radno vrijeme

Pon - Pet: 8.30 - 18.30
Subota: zatvoreno
Praznici: zatvoreno

Pretplata na novosti

TOP